با توجه به انواع جراحیهایی که در ادامه مقاله درباره آن ها صحبت خواهیم کرد، جراحی دیسک کمر یکی از جراحیهای سخت و پیچیده میباشد، عدم درمان به موقع و یا انجام جراحی توسط جراحی که تجربه و دانش کافی را ندارد ممکن است منجر به عوارض جبران ناپذیری برای بیماران شود. بنابراین لازم است در انتخاب جراح خود نهایت دقت را داشته باشید. در صورتی که جهت درمان دیسک کمر باید تحت جراحی قرار بگیرید لازم است به موارد زیر در انتخاب جراح توجه نمائید.
✅تخصص و تجربه جراح
با توجه به اینکه جراحی دیسک کمر یک جراحی حساس میباشد باید حتما توسط پزشکی انجام شود که به صورت اختصاصی در زمینهی جراحی دیسک کمر فعالیت مینماید. بنابراین پیش از جراحی به سوابق جراحیهایی که جراح در گذشته انجام داده است توجه نمائید. تخصص جراح در کنار تجربه کافی از عوامل مهم در انتخاب جراح دیسک کمر میباشد.
✅ارتباط مناسب با بیماران
بیمارانی که جهت جراحی دیسک کمر اقدام مینمایند معمولاً درد مزمنی را طی ماههای متمادی تحمل کردهاند، تصمیم به جراحی دیسک کمر با توجه به خطرات و عوارض آن یک تصمیم استرس زا میباشد، بنابراین جراح باید با بیانی قابل درک و ساده مراحل جراحی و مراقبتهای پس از جراحی طی دوران نقاهت را برای بیمار به صورت مختصر توضیح دهد تا بیمار با آرامش خاطر برای جراحی و دوران نقاهت آماده شود.
✅در دسترس بودن پزشک پس از جراحی
یکی از مشکلاتی که اکثر بیماران پس از جراحی با آن روبرو هستند در دسترس نبودن جراح جهت پاسخگویی به سوالات و نگرانیهای آنها میباشد، بنابراین جراحی را انتخاب نمائید که پس از جراحی نیز بتوانید در زمانهای مناسب به وی دسترسی داشته باشید.
این قبیل اطلاعات را میتوانید با پرس و جو از بیمارانی که در گذشته تحت جراحی این جراح قرار داشتهاند و یا با خواندن نظرات سایر بیماران که در صفحات نظرسنجی موجود میباشد کسب نمائيد.
با توجه به مطالبی که در مورد جراحی دیسک کمر و انتخاب جراح مناسب در این مقاله اشاره خواهد شد میتوانید دکتر اشکان خواجو را جهت انجام انواع جراحیهای دیسک کمر انتخاب نمائید. دکتر اشکان خواجو با سال ها سابقه در زمینهی جراحی دیسک کمر در حال حاضر به عنوان بهترین جراح دیسک کمر در شهر تهران شناخته شدهاند، جهت ویزیت و مشاوره میتوانید با شمارههای مطب تماس بگیرید و برای جراحی اقدام نمائيد.
شماره تماس جهت ویزیت : ۰۹۲۲۴۵۷۲۴۷۶
رضایت بیمار از درمان دیسک کمر خود توسط دکتر اشکان خواجو👇👇👇👇
توضیحاتی درباره دیسک کمر و جراحی های لازم
در بین هر کدام از مهرههای ستون فقرات یک دیسک قرار دارد که در واقع مانند ضربه گیر و جهت حمایت از استخوانهای ستون مهرهها میباشد.
به طور کلی وظایف دیسک کمر عبارتند از:
- فشارهای وارد شده به ستون فقرات را پخش کرده و در واقع مانند ضربه گیر عمل مینمایند.
- موجب حرکت و چرخش بین مهرههای ستون فقرات میشود.
- باعث ایجاد انعطاف در ستون فقرات و منحنی لوردوتیک میشوند.
دیسکها از دو قسمت تشکیل شدهاند:
- آنولوس فیبروزوس: پوستهی بیرونی دیسک که ضخیم بوده و از چندی لایه پروتئین کلاژن سخت تشکیل شده است.
- هسته پالپوروس: پروتئین کلاژن که در قسمت مرکزی دیسک واقع شده است نرمتر میباشد، این قسمت شامل 70 تا 90 درصد آب میباشد و در سنین 20 تا 30 سالگی هیدراتاسیون آن به اوج میرسد و پس از این سنین کم آبی و دژنراسیون آن شروع میشود.
دیسکها بنا به دلایل مختلفی ممکن است دچار آسیب شوند مانند:
- بلند کردن اجسام سنگین
- چرخش ناگهانی
- اضافه وزن
- افزایش سن: با افزایش سن رسوب کلسیم در دیسکها افزایش مییابد و سخت شدن دیسکها منجر به کاهش انعطاف پذیری آنها میشود.
در صورتی که آسیب به دیسک منجر به فشرده شدن دیسک شود ممکن است اجزاء داخل دیسک به خارج از آن گسترش پیدا نمایند، این عامل در صورتی که به اعصاب ناحیه کمر و یا پاها فشار وارد نماید منجر به درد شدید و مزمنی خواهد شد.
درمانهای اولیه جهت درمان دیسک کمر شامل داروهای ضد التهاب، مسکنها، فیزیوتراپی و تزریق استروئید میباشد اما در صورتی که این درمانها مفید واقع نشوند تنها گزینهی باقی مانده جراحی دیسک کمر میباشد.
با توجه به نوع آسیبی که به دیسک کمر وارد شده است ممکن است جراحیهای مختلفی نیاز باشد که برخی از آنها عبارتند از:
- لامینوتومی/ لامینکتومی: با ایجاد حفرهای در قوس مهرهها، فشار روی اعصاب کاهش مییابد.
- دیسککتومی/میکرودیسککتومی: بخشی از دیسک که موجب فشار به اعصاب شده است خارج میشود.
- جراحی دیسک مصنوعی: در صورت آسیب کلی به دیسک این جراحی انجام میشود.
- فیوژن ستون فقرات: دو یا چند مهره با یکدیگر ترکیب میشوند، در این جراحی ممکن است پیوند استخوان و یا استفاده از پیچ و مهرههای فلزی و یا پلاستیک مورد نیاز باشد