بیماری دیسک کمر زمانی رخ می دهد که دیسک در ناحیه کمر و ستون فقرات از بین ناحیه استخوانی ستون فقرات بیرون آمده یا فتق کند. بیماری دیسک کمر باعث کمردرد و درد بدن و ضعف در پاها می شود که با حرکت و فعالیت بدنی بدتر می شود.
چاقی به چه معناست؟
چاقی زمانی اتفاق می افتد که فرد اضافه وزن بیش از حد نرمال داشته باشد. چاقی میتواند شما را در معرض خطر مشکلات جدی سلامتی قرار دهد. بزرگسالانی چاق در نظر گرفته می شوند که شاخص توده بدنی آنها 30 یا بالاتر از آن است.
درمان اصلی چاقی رژیم غذایی کم کالری و ورزش منظم است. درمان های کمتر رایج شامل داروهای کاهش وزن و جراحی است. چاقی معمولاً در اثر خوردن و آشامیدن زیاد و کم تحرکی ایجاد می شود.
چاقی و دیسک کمر چه رابطه ای دارند؟
دیسک کمر اغلب باعث ایجاد یک چرخه معیوب می شود. هنگامی که افراد دیسک دارند، تمایلی به انجام فعالیت های روزمره یا ورزش ندارند یا توانایی انجام فعالیت های ورزشی را ندارند. این دورههای استراحت برای افراد مبتلا به دیسک اغلب بیشتر از اینکه مفید باشد ضرر دارد و دیسک را ادامه دار و مزمن خواهد کرد. به همین دلیل است که بسیاری از متخصصان فعالیت های سبکی مانند پیاده روی را برای کمک به بهبود دیسک کمر توصیه می کنند.
متاسفانه، این دوره های استراحت و عدم تحرک نیز ممکن است باعث افزایش وزن شود. کارشناسان معتقدند که افزایش وزن ممکن است خطر دیسک را نیز افزایش دهد.
آیا کاهش وزن درد دیسک شما را کاهش می دهد؟
به علت ارتباط قوی بین دیسک کمر و اضافه وزن، پاسخ به این سوال آنقدرها هم ساده نیست. تحقیقاتی در این زمینه انجام گرفته که در ادامه مطلب به آن می پردازیم.
تحقیقات انجام شده در زمینه ارتباط بین چاقی و دیسک
گزارش های CDC نشان می دهد که از هر 10 آمریکایی بالای 20 سال، هفت نفر از اضافه وزن رنج می برند. از هر 10 بزرگسال، هفت نفر در طول زندگی خود درد کمر و دیسک را تجربه می کنند.
هر فرد دارای اضافه وزن و چاق حتما دیسک را تجربه نمی کند. با این وجود تعدادی از مطالعات نشان میدهند که این دو ممکن است با هم مرتبط باشند.
خطرات ناشی از چاقی و اضافه وزن:
- ابتلا به دردهای استخوانی و عضلانی
- ابتلا به درد مفاصل
- خستگی بیش از حد در طول روز
- ناتوانی در انجام فعالیت های روزمره
این علائم ناشی از چاقی می توانند به ابتلا فرد به انواع مختلف دیسک کمر منجر شوند.
بنابراین، اگر اضافه وزن دارید و نگران دیسک کمر هستید، برای ارزیابی سلامت خود با یک متخصص مشورت کنید. بیمارانی که در ناحیه میانی بدن خود اضافه وزن دارند، نسبت به سایرین با خطر بیشتر ابتلا به دیسک روبرو هستند.
چگونه افزایش وزن ممکن است باعث دیسک کمر شما شود؟
با وجود اینکه که افزایش وزن به خودی خود باعث ایجاد دیسک کمر نمی شود، ممکن است باعث ایجاد آسیب های مختلف یا وضعیت های بدنی خاصی شود که منجر به دیسک کمر می شوند.
اگر یک فرد دارای اضافه وزن مراقب وضعیت بدن خود نباشد، بدن او ممکن است وزن خود را با کشیدن لگن به سمت جلو تحمل کند. این امر منجر به فشار بیش از حد بر ناحیه کمر می شود.
تنظیم کمر توسط بدن برای تحمل اضافه وزن ممکن است باعث آسیب به ساختار ستون فقرات شود. به همین دلیل است که افرادی که اضافه وزن دارند ممکن است دچار دیسک کمر شوند.
اگر دیسک از ستون فقرات خارج شود، می تواند به اعصاب اطراف ستون فقرات نیز فشار وارد کند. اگر عصب کمر تحت فشار قرار گیرد، ممکن است بیمار درد سیاتیک را نیز تجربه کند.
با رخ دادن این تغییرات در ستون فقرات، بدن از طریق ایجاد التهاب، درد را کاهش می دهد. متاسفانه، التهاب بیش از حد می تواند منجر به انواع دیگر دیسک کمر، از جمله اسپوندیلیت آنکیلوزان و سایر اشکال آرتریت نخاعی شود. همچنین التهاب مداوم می تواند باعث دیسک کمر مزمن شود.
هر چه بیمار دچار اضافه وزن بیشتری باشد و کمر وی تحت فشار بیشتری قرار گیرد، خطر ابتلا به دیسک کمر مزمن برای او بیشتر خواهد شد. حتی اگر درد خفیفی را در ناحیه کمر تجربه می کنید و کمی اضافه وزن دارید، ممکن است زمان آن فرا رسیده باشد که سلامتی خود را بهبود بخشیده و تغییراتی را در سبک زندگی خود برای جلوگیری از ابتلا به دیسک کمر انجام دهید.
چگونه با وجود دیسک وزن خود را کم کنیم؟
چرخه معیوب دیسک کمر شامل ناتوانی یا عدم تمایل به ورزش است. فشار آوردن بیش از حد به کمر می تواند باعث آسیب بیشتری بر آن ناحیه شود. با این وجود ادامه استراحت به کاهش وزن یا تقویت عضلات مورد نیاز برای بهبود ستون فقرات و دیسک کمر کمکی نمی کند.
اگر به طور منظم ورزش نمی کنید، آهسته و با فعالیت های سبک شروع به ورزش کردن کنید. پیاده روی بعد از غذا می تواند به سوزاندن کالری و افزایش متابولیسم کمک کند. شنا از تمام ماهیچه های بدن استفاده می کند بدون اینکه فشار زیادی به مفاصل وارد کند.
قبل از شروع ورزش روزانه با یک متخصص مشورت کنید. اگر دچار فتق دیسک یا درد سیاتیک هستید، لازم است تا از تمرینات خاصی که درد شما را تشدید می کند دوری کنید. پزشک متخصص ستون فقرات ممکن است درمان هایی را در کنار برنامه ورزشی برای شما توصیه کند.
فراموش نکنید که در مورد تغذیه و اصلاح رژیم فعلی خود نیز با پزشک متخصص دیسک کمر مشورت کنید.
آیا کاهش وزن برای همیشه دیسک را درمان می کند؟
متاسفانه هیچ راه حلی برای بهبود کامل دیسک و درد کمر وجود ندارد. فتق دیسک ممکن است با وجود کاهش وزن نیز به جای مناسب خود باز نگردد. کاهش وزن به طور قطعی اعصاب آسیب دیده ستون فقرات را بهبود نمی دهد. اگر لگن شما به دلیل اضافه وزن آسیب شدیدی دیده است، ممکن است نیاز به درمان های جدی تری توسط جراح ستون فقرات داشته باشید تا به طور کامل درمان شوید.
امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد . اطلاعات لازم را کسب کرده باشید.