آیا شما علائم و نشانه های آرتروز گردن را میدانید؟ آرتروز گردن و دیسک گردن چه تفاوتی با هم دارند؟ آیا علائم آن ها متفاوت است؟ یکی از شایع ترین بیماری های مربوط به التهاب مفاصل، آرتروز گردن نام دارد که ممکن است به دلایل مختلف برای افراد به وجود آید. اگر مفاصل بین مهره ها دچار ساییدگی و فرسایش شوند، این بیماری برای افراد به وجود می آید که در زمان حرکت گردن، برای آن ها مشکل ایجاد می کند. در این مطلب قصد داریم به طور کامل در مورد این عارضه از ستون فقرات توضیح دهیم پس تا انتها همراه ما باشید.
وزن سر توسط مهره های کوچک گردن تحمل می شود و باعث می شود که شما بتوانید به راحتی گردن و سر خود را جابجا کنید. مفصل هایی که مهره های پایینی و بالایی بدن را به مهره های گردن وصل می کنند باعث این راحتی در حرکت می شوند. زمانی که این مفصل های دچار آسیب شوند و نتوانند وظیفه ی خود را به خوبی انجام دهند، شما با مشکل در حرکت گردن و آرتروز گردن روبرو خواهید شد که بسیار آزاردهنده می باشد.
دلایل ایجاد آرتروز گردن
دلایل مختلفی وجود دارد که باعث می شود این بیماری التهابی برای افراد به وجود آید. از مهم ترین دلایل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- یکی از مهم ترین دلایل برای ایجاد این بیماری افزایش سن افراد می شود زیرا در اثر کهولت سن، ساییدگی و فرسایش بین غضروف ها و استخوان های بدن به وجود می آید که این امر بسیار طبیعی می باشد.
- از بین رفتن و کاهش مایعی که در دیسک ستون فقرات وجود دارد نیز می تواند دلیلی بر ایجاد این بیماری باشد.
- بیماری خار استخوانی می تواند یکی دیگر از دلایل ایجاد این مشکل در افراد شود زیرا در این صورت ستون فقرات استخوان اضافی تولید می کنند که در حرکت گردن مشکل ایجاد می کند.
- داشتن شغل هایی که سرد و گردن در وضعیت نامطلوبی قرار می گیرد می تواند به مرور زمان منجر به ایجاد مشکل در گردن شود.
- ایجاد ضربه و آسیب های قدیمی در ناحیه ی گردن می تواند بعد از گذشت مدت زمان مشکل آرتروز گردن را برای افراد به وجود آورد.
نشانه های بیماری آرتروز گردن
هر بیماری دارای نشانه ها و علائمی است که در صورت مشاهده ی آن ها حتما باید به پزشک مراجعه کنید. آرتروز گردن نیز نشانه هایی را دارا می باشد که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- سفت شدن گردن و خشک شدن آن باعث می شود که شما نتوانید به راحتی سر خود را به اطراف بچرخانید. این مورد یکی از مهم ترین نشانه های بیماری می باشد.
- ایجاد احساس سرگیجه و سردرد به صورت مداوم و آزاردهنده می تواند نشانه ای از این بیماری باشد.
- اگر در ناحیه ی انگشتان و شانه ی خود احساس درد شدیدی را احساس می کنید، حتما باید به پزشک مراجعه کنید تا مشکل شما در همان مراحل ابتدایی درمان شود.
- یکی دیگر از نشانه های این بیماری، کاهش قدرت عضلات گردن و بدن می باشد.
- یکی از نشانه های حاد این بیماری، بی اختیاری در مدفوع و ادرار می باشد که در این صورت باید به سرعت به پزشک مراجعه داشته باشید. زیرا با این نشانه بیماری شما پیشرفت کرده است و باید به سرعت به درمان آن بپردازید.
مهم ترین روش های درمان آرتروز گردن
بیشتر افرادی که با این بیماری مواجه می شوند می توانند آن را بدون جراحی درمان کنند. با این وجود روش های مختلفی برای درمان بیماری آرتروز گردن وجود دارد که از مهم ترین و تاثیرگذار ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد. البته انتخاب روش درمانی مناسب، بر عهده ی پزشک است که با توجه به شرایط بیماری مناسب ترین آن ها را انتخاب می کند.
تغییر سبک زندگی
زمانی که شما با بیماری آرتروز گردن روبرو می شوید و به پزشک مراجعه می کنید، ممکن است بیماری شما در ابتدایی ترین مراحل باشد و به همین سبب پزشک به شما توصیه کند که روند زندگی خود را تغییر دهید تا این مشکل برای شما برطرف شود. از مهم ترین اقداماتی که باید انجام دهید می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- در زمان خوابیدن از یک بالش مناسب و تخت استفاده کنید تا گردن شما در جایگاه خوبی قرار بگیرد. البته بالش های استوانه ای شکل نیز برای استفاده بسیار مناسب هستند زیرا دقیقا شبیه حالت گردن می باشند.
- اگر با کامپیوتر زیاد کار می کنید، صفحه ی مانیتور را در جایگاهی قرار دهید که نیاز نباشد، گردن شما را به سمت پایین یا بالا مایل کنید. زیرا این کار در طولانی مدت، می تواند مشکل آرتروز گردن را به وجود آورد.
- برخی از افراد زمانی که با درد گردن مواجه می شوند، سعی می کنند گردن را حرکت ندهند تا خوب شود. این کار اشتباه است زیرا باعث می شود که گردن شما سفت تر شود و حرکت برایش مشکل تر شود. به همین سبب باید حرکات کششی گردن را با نظر پزشک به خوبی انجام دهید تا سفتی آن به مرور زمان از بین برود.
- سیگار نکشید و از کمپرس یخ استفاده کنید. سیگار باعث می شود که اثر دارو ها کاهش پیدا کند و استفاده از کمپرس التهاب را کاهش می دهد.
فیزیوتراپی
یکی از بهترین روش ها برای درمان این بیماری استفاده از فیزیوتراپی می باشد که پزشک برای برخی از بیماران تجویز می کند. فیزیوتراپی به معنای انجام تمرینات حرکتی و کششی خاصی برای گردن است که توسط اپراتور به شما آموزش داده می شود و شما آن ها را با نظر پزشک انجام می دهید.
دارو درمانی
زمانی که شما به پزشک مراجعه می کنید، پزشک با توجه به شرایط بیماری شما، می تواند از دارو استفاده کند. دارو های بسیار زیادی برای این بیماری وجود دارد که شما می توانید از آن ها برای درمان استفاده کنید.
جراحی آرتروز گردن
اگر پزشک تشخیص دهید که بیماری شما با دارو و فیزیوتراپی خوب نمی شود و پیشرفت زیادی داشته است، مجبورید که از جراحی آرتروز گردن استفاده کنید. زیرا در برخی از شرایط ممکن است نخاع و سیستم عصبی شما در خطر باشد، به همین سبب لازم است که به سرعت گردن شما مورد جراحی قرار گیرد تا از پیشرفت بیماری جلوگیری شود.
اگر قصد جراحی دارید حتما به دنبال بهترین جراح ستون فقرات باشید که سابقه زیادی در این زمینه دارد. امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد و اطلاعات لازم را کسب کرده باشید. شما میتوانید سوالات و تجربیات خود را در زیر این مطلب با ما به اشتراک بگذارید