تهران، سعادت آباد ، بین چهارراه سرو و میدان کتاب ، روبروی بانک صادرات ، جنب سیسمونی بهشت کودکان ، پلاک ۱۲۱ طبقه ۲

آرتروز کمر چیست و چه درمانی دارد؟

آرتروز کمر یا اسپوندیلوز نوع خاصی از آرتروز می باشد که روی ستون فقرات فرد تاثیر می گذارد و آن را دچار مشکل می کند. زمانی که سن افراد بالا می رود، بدون شک فرسایش های طبیعی در بدن به وجود می آید که یکی از آن ها فرسایش ستون فقرات می باشد که به آن آرتروز کمر گفته می شود.

این بیماری همانند هر بیماری دیگر، نشانه ها و علائمی دارد که با وجود مشاهده ی آن ها باید به سرعت به پزشک مربوطه مراجعه کنید. از مهم ترین این نشانه ها می توان به احساس درد در قسمت ستون فقرات و کمر، ناتوانی در حرکت دادن کمر، سفت شدن کمر، از بین رفتن حالت انعطاف پذیری کمر و ستون فقرات و …. اشاره کرد. با مشاهده ی هر کدام از این نشانه ها باید به سرعت به پزشک مراجعه کنید زیرا این بیماری به سرعت پیشرفت می کند. اگر شما دیر به پزشک مراجعه کنید، ممکن است روش های غیر جراحی برای شما مفید نباشد و شما مجبور شوید از جراحی استفاده کنید.

دلایل ایجاد آرتروز کمر

دلایل مختلفی وجود دارد که باعث ایجاد آرتروز کمر در مردان و زنان می شود. از مهم ترین دلایل ایجاد این نوع آرتروز می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • افزایش سن و تحلیل رفتن ستون فقرات یکی از شایع ترین دلایلی است که باعث می شود این مشکل برای افراد به وجود آید. فعالیت های خیلی سنگین نیز می تواند این بیماری را برای مردان و زنان به وجود آورد.
  • چاقی و اضافه وزن یکی دیگر از دلایلی است که می توان منجر به ایجاد این بیماری و بیماری های دیگر شود. زیرا اضافه وزن فشار زیادی به مفصل های بدن و ستون فقرات وارد می کند و ممکن است شما در ناحیه ی کمر با درد همراه شوید.
  • ایجاد ضربه به قسمت کمر و ستون فقرات نیز می تواند منجر به آرتروز کمر شود. تصادف، ورزش های سنگین، آسیب دیدگی در اثر فعالیت و … از مهم ترین دلایل ایجاد ضربه به کمر و ستون فقرات می باشد.
  • یکی دیگر از دلایل ایجاد این بیماری، شکستگی ستون فقرات می باشد. این شکستگی می تواند به دلیل بالا بودن سن، ضربه، تصادف و … به وجود آید.
  • وراثت و سابقه ی خانوادگی نیز می تواند یکی از دلایل ایجاد این بیماری باشد. سابقه ی خانوادگی در مشکل استئوآرتریت در این زمینه بسیار مهم است.
درمان آرتروز کمر

مهم ترین درمان های آرتروز کمر

روش های درمانی بسیار مختلفی برای این بیماری وجود دارد که پزشک بر اساس میزان پیشرفت بیماری شما، مناسب ترین روش را برای شما انتخاب می کند. به طور کلی می توان روش های درمانی را به دو دسته ی جراحی و غیر جراحی دسته بندی کرد. از مهم ترین روش های درمان آرتروز کمر می توان به موارد زیر اشاره کرد.

کاهش وزن

همانطور که در بخش های قبل بیان کردیم یکی از دلایل ایجاد این بیماری، ممکن است وزن بالای افراد باشد. در نتیجه در ابتدایی ترین مرحله ی درمان باید سعی کرد وزن بیمار کاهش پیدا کند. پزشک بیمار را معاینه می کند و اگر تشخیص دهد که اضافه وزن به کمر فرد فشار زیادی وارد می کند باید حتما وزن خود را کاهش دهید.

ورزش درمانی

یکی از بهترین راه ها برای کاهش درد بیماری آرتروز کمر، ورزش درمانی می باشد. شاید در نگاه اول احساس کنید که ورزش و حرکت برای کمر خوب نیست اما پزشک به شما تمریناتی را توصیه می کند که شما باید با برنامه این تمرینات را انجام دهید و به مرور زمان انجام آن را افزایش دهید. در حقیقت شما می توانید با ورزش درمانی، میزان درد این بیماری را کاهش دهید و راحت تر با آن کنار بیایید.

درمان آرتروز کمر با ورزش

دارو درمانی

در ابتدای امر پزشک شما را معاینه می کند و اگر تشخیص دهد که بیماری شما به وسیله ی دارو درمان می شود، روش دارو درمانی را برای شما در پیش می گیرد. دارو های زیادی در زمینه ی بیماری آرتروز کمر وجود دارد که شما می توانید به وسیله ی آن ها درد خود را کاهش دهید و از پیشرفت بیماری جلوگیری کنید. در کنار دارو های خوراکی به شما پماد هایی نیز داده می شود که شما می توانید به وسیله ی آن ها درد خود را کاهش دهید.

فیزیوتراپی

یکی از روش های مناسب برای کاهش درد و از بین بردن بیماری در کنار استفاده از دارو، استفاده از فیزیوتراپی می باشد. اگر شما بتوانید در کنار دیگر روش های درمانی از فیزیوتراپی نیز استفاده کنید، می توانید سریع تر نتیجه ی مطلوب را از درمان آرتروز کمر بگیرید. با فیزیوتراپی و انجام تمرینات مربوط به آن شما علاوه بر کاهش درد و جلوگیری از پیشرفت بیماری، باعث می شوید که حرکات بدن بیشتر شود و قدرت سایر اعضای بدن نیز افزایش پیدا کند.

تزریق دارو

یکی از روش های درمانی مهم و موثر برای بیمارانی که آرتروز کمر در آن ها پیشرفت زیادی داشته است، استفاده از تزریق دارو می باشد. دارو در بین اعصاب پشت و بین ستون فقرات انجام می شود تا بتواند دارو از عصب های اصلی عبور کند و به تمام قسمت های بدن برسد. بعد از تزریق دارو درد فرد به سرعت و نهایت تا سه روز بعد کاهش پیدا می کند و در بسیاری از موارد رفع می شود. در صورت ایجاد فشار زیاد به استخوان های ستون فقرات و پایین کمر، بیرون زدگی دیسک و … باید از این روش درمانی استفاده کرد.

جراحی

اگر پزشک تشخیص دهد که بیماری پیشرفت زیادی داشته است و نمی توان آن را به روش های متداول درمان کرد، باید از روش جراحی استفاده کرد. روش های جراحی مختلفی برای این بیماری وجود دارد که از مهم ترین آن ها می توان به فیوژن ستون فقرات، لامینکتومی، دیسککتومی و … اشاره کرد. به طور معمول می توان بیان کرد که از هر سه نفر، یک نفر نیاز به جراحی دارند و بقیه ی افراد با روش های بالا مشکلشان حل خواهد شد و انجام جراحی برای آن ها ضرورت ندارد.

اگر قصد عمل دارید حتما به دنبال یک جراح ستون فقرات خوب باشید که تجربه زیادی در این زمینه دارد.

امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد و اطلاعات لازم را کسب کرده باشید. شما میتوانید سوالات و تجربیات خود را در این زیر این مطلب با ما به اشتراک بگذارید.

dr-2

دکتر اشکان خاجو

دارای بورد فوق تخصصی جراحی مغز و اعصاب مدیر گروه بخش جراحی مغز و اعصاب بیمارستان امیرالمومنین ( وابسته به دانشگاه آزاد) استادیار جراحی مغز و اعصاب بیمارستان بوعلی ( وابسته به دانشگاه آزاد) پژوهشگر بخش جراحی مغز و اعصاب بیمارستان فیروزگر 6 سال سابقه کاری در بیمارستان خاتم االنبیا و انجام بیش از 5000 عمل جراحی موفق ستون فقرات 1396-1391

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *